ГолосUA
14:41 05/12/2009

Розрахунки гривневими банківськими картками в Інтернеті та закордоном можуть заборонити

У Нацбанку виникла ідея заборонити громадянам розрахунки за кордоном і в інтернеті за допомогою платіжних карток, «Сегодня».

НБУ вже розіслав для обговорення банкірам проект документа, за яким пропонується здійснювати платежі за межами країни тільки з валютних карт. При цьому, більшість карт в Україні (понад 90%) — гривневі. І громадяни їх часто використовують у тому числі і для вивозу коштів за межі країни, де потім і знімають з них місцеву валюту.

Також часто українці картками оплачують покупки через Всесвітню мережу Інтернет, зазначає видання.

Якщо пропонований Нацбанком документ набуде чинності, вищезгадані операції стануть неможливими, підбиває підсумок видання. Водночас, серед валютних карток можливо буде послуговуватися лише депозитними. Тому що використання валютних кредитних карт віднедавна під питанням — набув чинності закон, що забороняє валютне кредитування. Банкіри поки не можуть сказати, чи розповсюджується він на раніше видані валютні кредитки.

«Ми поки не змінювали режим роботи карт. Чекаємо роз’яснень від юристів і НБУ», — зауважив газеті прес-секретар «Приватбанку» Олег Серга.

 

Читайте также по теме