ГолосUA
10:27 29/07/2009

Секретаріат Президента наполягає на припиненні таємних переговорів між урядом, «Нафтогазом» та офшорними компаніями

Керівництво Кабінету Міністрів та НАКу «Нафтогаз України» мають припинити таємні переговори, які з січня 2009 року активно ведуться з російською кампанією «Тройка диалог», начебто британською "Squire Capital Limited" та їх офшорними філіями на Кіпрі щодо надання Україні «згубних і абсолютно непотрібних багатомільярдних кредитів», а також консультацій щодо реструктуризації існуючих боргів НАК «Нафтогаз України».

Про це заявив представник Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомили у прес-службі Президента.

Він наголосив, що у зазначених кредитах немає жодної потреби. Адже, по-перше, 24 липня було досягнуто домовленостей з Єврокомісією та міжнародними фінансовими інституціями щодо кредитування восени цього року газу для підземних газосховищ. По-друге, нагадав Б. Соколовський, 28 липня Рада директорів МВФ ухвалила рішення щодо виділення Україні чергового траншу. По-третє, зазначив він, уряд врешті-решт почав реформування українського газового сектору.

«Таким чином, на сьогодні сформовано необхідні і достатні умови для прозорого врегулювання в 2009 році усіх питань з розрахунків за імпортний газ за згубними для України контрактами від 19 січня цього року», – підкреслив Б. Соколовський.

«Хотілося б вірити, що керівництво уряду і НАКу схаменуться і припинять передачу офшорним компаніям прав на фактичне управління власністю українського народу – національною газотранспортною системою України», – сказав Б. Соколовський.  

 

Читайте также по теме