ГолосUA
13:59 07/10/2009

Середньостатистичний українець споживає втричі менше соку, ніж європеєць

Українець за рік споживають втричі менше соку, ніж середній європеєць.

Таку дані на прес-конференції у Києві навела завідувач кафедрою гастроентерології, дієтології та ендоскопії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика Наталія Харченко, передав кореспондент ГолосUA

За її даними, згідно висновку ВООЗ, більша частина населення світу страждає на гіповітаміноз. «Наші громадяни зазнають постійного дефіциту багатьох вітамінів, насамперед вітаміну С».

Водночас президент Української асоціації споживачів Олег Самчишин зауважив, що «в умовах дефіциту часу та якісних фруктів, соки від провідних українських виробників є оптимальною альтернативою фрешам».

«У вітчизняних соках міститься достатня кількість вітамінів, органічних кислот та мікроелементів». — зауважив він.

У свою чергу менеджер категорії соків та напоїв компанії «Тетра Пак» Наталія Якименко, запевнила, що головний фактор, який впливає на руйнування вітамінів у процесі виготовлення, це — тривалість теплової обробки, проте, зокрема пакетовані соки проходять обережну, коротку температурну обробку, а тому зберігається максимальна кількість природних вітамінів.

О. Оснач

 

Читайте также по теме