ГолосUA
13:56 30/05/2010

Севастопольці вийшли на мітинг проти підвищення тарифів на проїзд

Кримська група Автономної дії в Севастополі на площі Повсталих провела акцію проти запланованого підвищення тарифів на проїзд в комунальному транспорті (тролейбусі).

Цією акцією активісти почали безстрокову кампанію по недопущенню підвищення ціни на проїзд в комунальному транспорті — тролейбусі, у зв’язку з тим, що керівництво міста оголосило про намір підвищити плату з 75 копійок до 1 гривни, а з пенсіонерів стягувати 50 відсотків від передбачуваної вартості.

Акція проходила під гаслами "Будь зайцем, не годуй чиновників!", "Люди важливіші прибутків!". На зупинках городянам роздавилися листівки і інформаційний бюлетень.

Про заплановане підвищення вартості проїзду в тролейбусах Севастополя заявив заступник голови міської держадміністрації Ігор Локтіонов.

За словами чиновника, на сьогоднішній день вартість проїзду не покриває витрат підприємства "Севелектроавтотранс" і є економічно необґрунтованою. Пояснює він це тим, що за останні роки виросла середня заробітна плата, подорожчали паливнозмазочні матеріали, збільшилася вартість обслуговування міського електротранспорту.

Крім того, чиновник стверджує, що, підприємство повинне бути зацікавлене в тому, щоб отримувати і збільшувати власні доходи.

Організатори ж акції вважають, що місто повністю хоче відмовитися від утримання комунального транспорту і поставити тролейбусний парк Севастополя на грань виживання. Тролейбусний парк, що розвалюється, прогнилий пересувний склад, в результаті не витримає конкуренції з приватними автоперевізниками.

За твердженням супротивників підвищення ціни на проїзд в тролейбусі, "влада прагне навмисно збанкротити тролейбусний парк Севастополя".

"Ми категорично не згодні з думкою чиновників і стверджуємо, що перевезення пасажирів — не бізнес, а соціально необхідна функція", — заявили учасники акції.

Активісти закликають всіх севастопольців, незгодних з ціновою політикою міської влади приєднуватися до їх кампанії.

У ще більш занедбаному стані, ніж транспортна сфера міста, знаходиться комунальне господарство Севастополя. У березні в місті було введено надзвичайний стан у зв’язку з браком коштів на діяльність житлово-комунального господарства. />  

За матеріалами Інтерфакс-Україна

 

Читайте также по теме