ГолосUA
17:11 27/02/2009

Шахраї почали підробляти талони на парковку, пальне та квитки на концерти

В умовах кризи злочинці шукають усе нових способів наживи. Якщо раніше жертви шахраїв в основному страждали від фальшивих грошей, то зараз у хід пішли навіть талони на бензин і паркування.

Про це повідомила газета «Сегодня».

На прицілі зловмисників популярні талони — на паркування, проїзд або бензин. У Київтранспарксервісі говорять, що вже фіксували випадки, коли у водіїв вилучали підроблені талони на паркування — без голограми (справжній талон коштує від 5 до 10 гривень , залежно від зони паркування). Після цього вирішили удосконалити захист талонів: «У січні ми випустили нову серію талонів, де передбачено кілька ступенів захисту. Водії повинні знати, що купувати талони з рук категорично заборонено — лише в кіосках «Преса» або на заправках», — говорить Олена Поліщук, керівник Київтранспарксервісу.

Продовжують страждати від фальшивок і організатори концертів. В агентствах говорять , що підробляють квитки все частіше і дедалі якісніше.

У столичному главку міліції впевнені: фальшивок стане більше. І торкнеться це не тільки талонів на бензин. «Останнім часом вулична злочинність зросла на третину, українці, що зневірилися, шукають будь-які, навіть незаконні способи заробітку, а сучасна поліграфія дозволяє досить якісно робити підробки. Тож людям потрібно бути дуже обережними й пам’ятати, що безкоштовний сир — лише в мишоловці», — пояснив заступник начальника ЦГС УМВС у Києві Володимир Дмитренко.

 

Читайте также по теме