ГолосUA
12:13 11/11/2009

Ще у п’яти областях перевищено епідеміологічний поріг

Епідеміологічний поріг в Україні перевищено ще в п’яти регіонах.

Про це заявив перший заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець, передав кореспондент ГолосUA.

«На сьогоднішній день ми маємо 1 млн. 122 тис. 188 хворих на ГРВІ. Епідпоріг перейшло ще п’ять регіонів, і на сьогоднішній день у нас лише вісім регіонів не перейшли його… Я можу сказати, що це Кіровоградська, Луганська, Миколаївська та Черкаська області, а п’яту не можу згадати», — заявив він.

Крім того, як зазначив В. Лазоришинець, введення карантину у цих областях залежить від рішення головного санітарного лікаря країни.

Посадовець додав, що за добу на ГРВІ захворіло ще 90, 5 тис. осіб, у стаціонарних відділеннях лікарень перебуває 77 тис. людей, у відділеннях інтенсивної терапії — 357 чоловік. «Це фактично така ж сама кількість людей, як і кілька днів назад, 49 з них перебувають на апаратах штучної вентиляції легенів», — сказав він.

Також перший заступник міністра зазначив, що з початку епідемії в Україні померло 189 осіб, з них за останню добу — 15. В. Лазоришинець підкреслив, що минулого року від грипу та ГРВІ померла 6 601 людина, проте такої кількості хворих та частоти ускладнень у результаті перебігу хвороби тоді не було.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме