Мария Мамаева
17:07 02/02/2011

Щоб провести Євро-2012 в Україні, Суркіс має залишитись президентом ФФУ — політолог

Влада має відмовитись від бажання посунути Григорія Суркіса з посади президента Федерації футболу України (ФФУ), щоб мати змогу провести в Україні Чемпіонат Європи з футболу Євро-2012.

Таку думку озвучив директор Центру політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Якщо представники влади будуть діяти хоч трохи раціонально, вони мають зняти напругу навколо цієї теми — тобто відмовитись від бажання посунути Суркіса, принаймні зараз”, — наголосив В. Фесенко.

За його словами, відставка Григорія Суркіса з посади президента ФФУ потрібна Борису Колеснікову та Ярославському. Проте, на переконання політолога, вони не зможуть одночасно досягти і проведення Євро-2012, і відставки чинного президента ФФУ, оскільки того підтримують в УЄФА.

Нагадаємо, що 15 грудня конгрес Федерації футболу України було зірвано представниками харківської та донецької обласних федерацій, які всупереч чинному регламентові намагалися протягнути на розгляд депутатів питання про недовіру Григорієві Суркісу.

14 січня 2011 року більшість колективних членів ФФУ ухвалили рішення провести позачерговий конгрес федерації з порядком денним про недовіру президентові Григорію Суркісу.

Читайте также по теме