ГолосUA
16:14 11/01/2010

Симоненко: відсутність бюджету на 2010 рік спричинить масові соціальні негаразди

Наслідком відсутності бюджету на поточний рік стануть масові негаразди в соціальній сфері України.

Таку думку лідер українських комуністів Петро Симоненко висловив сьогодні під час зустрічі з виборцями у Дзержинську, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, така критична ситуація з бюджетом негативно вплине на життя кожного українця. “Що це значить? Це значить що фінансові витрати бюджету цього року будуть здійснюватись за схемою одна до дванадцятої частини від бюджету на 2009 рік, і формуватимуться вони на деяких макроекономічних показниках… Зокрема, на показнику інфляції у 9,3%, але сьогодні інфляція вдвічі більша задекларованої”, — наголосив лідер КПУ.

На його думку, наслідком відсутності бюджету у країні стануть масові соціальні негаразди в країні. “Це неопалені школи, недофінансовані лікарні, відсутність можливості профінансувати пільгові проїзди у міському транспорті та інші соціальні проблеми”, — підсумував кандидат у Президенти України від Блоку лівих та лівоцентристських сил.

П. Симоненко також нагадав, що Україні доведеться сплачувати 30 мільярдів доларів на рік за раніше узяті закордонні кредити. “А це 240 мільярдів гривень… А бюджет України у 2009 році складав 250 мільярдів гривень… Тобто все повинні віддати…”, — резюмував політик.

При цьому він спрогнозував, що країна залишатиметься без бюджету до обрання нового Президента.

А. Йовик

 

Читайте также по теме