ГолосUA
07:38 05/10/2010

Симоненко закликав відмовитися від співпраці з МВФ

Лідер фракції Комуністичної партії України Петро Симоненко закликав керівництво України відмовитися від співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це він заявив під час виступу з трибуни парламенту, передав кореспондент ГолосUA.

“Умови співпраці з МВФ не можна розглядати інакше, ніж державну капітуляцію. Тому я ще раз звертаюся до депутатів, керівництва країни припинити співпрацю з Міжнародним валютним фондом”, — зауважив він.

Політик зазначив, що Україні необхідно шукати альтернативні можливості для кредитування, звернутися до тих країн, які на більш вигідних умовах допоможуть нашій країні.

П. Симоненко також заявив, що зараз треба повернутися до питання введення мораторію на підвищення цін до того часу, поки не буде повернено всі борги по виплаті зарплат.

Він наголосив, що фракція КПУ вимагає знизити ціни на електроенергію для населення, збільшити пільги та субсидії для пенсіонерів, вирішити питання виділення 1,8 млрд. грн. для повернення вкладів “Ощадбанку”, заборонити банкам відбирати житло за борги по виплаті кредиту та перераховувати суму кредиту в гривні на момент отримання кредиту, введення податку на розкіш, відміну ПДВ, а також закладення у бюджеті на 2011 рік коштів, необхідних для закупівлі сільськогосподарських товарів по закупівельній ціні. />  

Читайте также по теме