ГолосUA
16:12 14/01/2010

Сіроша визнали легітимним в. о. голови Вищого адмінсуду

Вища кваліфікаційна комісія суддів України  визнала легітимним виконуючим обов’язки голови Вищого адміністративного суду України Миколу Сіроша.

Про це повідомив голова ВСУ Василь Онопенко на прес-конференції в четвер.

Також, за його словами, сьогодні Вища кваліфікаційна комісія суддів України прийняла рішення не приймати від Олександра Пасенюка, який, на їхню думку, є нелегітимним головою ВАСУ, жодних матеріалів за його підписом.

«Сьогодні Вища кваліфікаційна комісія прийняла рішення всі матеріали Пасенюка не брати до уваги, і всі його матеріали, які він направив після 22 грудня, повернути йому», — сказав Онопенко.

При цьому він повідомив, що також Вища рада юстиції прийняла рішення не приймати від Пасенюка матеріали, які він їй направлятиме.

Нагадаємо, що протягом тривалого часу процедура призначення суддів на адміністративні посади законодавчо не була визначена, тоді як термін повноважень призначеного Президентом на посаду голови ВАСУ О. Пасенюка закінчився 22 грудня цього року.

23 грудня перший заступник голови ВАСУ М. Сірош видав наказ, яким призначив себе в.о. голови суду.

Між тим, 24 грудня Конференція суддів адмінсудів вирішила покласти на О.Пасенюка виконання обов’язків голови Вищого адмінсуду на період з 22 грудня 2009 року до призначення голови ВАСУ в установленому порядку.

Водночас 25 грудня Рада суддів України скасувала рішення Конференції суддів адміністративних судів про покладання обов’язків голови ВАСУ на О. Пасенюка і визнала правомірним наказ про призначення в.о. голови М.Сіроша.

За матеріалами: Главред

 

Читайте также по теме