ГолосUA
07:47 23/02/2010

Скандальний екс-мер Одеси планує повернутися в Україну

Колишній мер Одеси Руслан Боделан планує повернутися в Україну.

Про це він заявив в одному зі своїх інтерв’ю.

Необхідною умовою повернення в Україну колишній мер назвав зняття з нього всіх звинувачень і закриття порушених щодо нього кримінальних справ. «Я протягом чотирьох років працюю в цьому напрямі (знятті звинувачень — ред.), але заяви ніхто не розглядає! Я безперервно звертаюся (до суду — ред.), але весь час отримую відписки», — наголосив Р. Боделан.

Кримінальну справу проти Р. Боделана за підозрою в зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків, було порушено прокуратурою Одеської області 26 квітня 2005 року. Жодного разу не з’явившись на допит, колишній мер Одеси зник з України. 5 травня 2005 року МВС оголосило його в міжнародний розшук.

Відомо, що Р. Боделан виїхав в Росії, де отримав громадянство і працював в Санкт-Петербурзі директором по зв’язках з державними і суспільними організаціями підприємства «Морський порт». 17 грудня 2005 року Одеська обласна прокуратура припинила розслідування справи у зв’язку з неефективністю розшуку Р. Боделана органами міліції. За інформацією видання, у грудні 2006 році він таємно приїжджав в Київ, де намагався зустрітися з тодішнім Прем’єр-міністром України Віктором Януковичем.

На питання видання, чи з’явиться у нього більше можливостей для повернення в Україну після зміни голови держави, Р. Боделан відповів, ухиляючись. «Якщо переможе закон, то у мене буде більше можливостей з’явитися в Україні, якщо не переможе, то буде так, як є. Я завжди вірив і вірю, що рано чи пізно справедливість повинна перемогти», — сказав він.

За матеріалами: Коммерсант-Украина

 

Читайте также по теме