ГолосUA
06:09 22/06/2009

Скандальний екс-суддя почав співпрацювати зі слідством

Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, якого звинувачують у хабарництві і дачі неправдивих свідчень, після тривалого мовчання нарешті почав давати свідчення.

Про це це повідомили у прокуратурі Львівської області, написала е газета «Сегодня». /> «Зварич вже не прикривається ст. 63 Конституції, що дозволяє не свідчити проти себе і найближчих родичів. Він дав свідчення щодо деяких відомих людей. Наприклад, про Петра Олійника, колишнього голову Львівської обладміністрації, про Віталія Тертичного, колишнього голову Львівського окружного, зараз — в.о. голови апеляційного адмінсуду, який ніби-то причетний до грошових потоків. І що хабарі бралися як за вирішення питань на користь зацікавлених осіб, так і за призначення суддів. Зізнання підтверджені під час очних ставок, інших слідчих дій», — зазначило джерело «Сегодня» в прокуратурі.

За словами слідчого, екс-судді набридло чекати, поки його захистять і випустять хоча б на підставі підписки про невиїзд: «Ігор сподівався, що Онопенко чи хтось з Мін’юсту його прикриє. Але хто захоче себе підставляти? І Зварич почав співпрацювати зі слідством. Та й у Жербицького (начальник першого відділу главку з особливо важливих справ ГПУ Володимир Жербицький — ред.) така слава, що і мертвого змусить говорити».

Щоправда, в ГПУ передбачають, що Зварич може змінити свої свідчення, стверджуючи, що слідчі вибили їх незаконним шляхом.
Нагадаємо, голову Львівського апеляційного адміністративного суду І. Зварича затримали 3 грудня 2008 року, підозрюючи в отриманні $100 тис. Після обшуку в нього виявили $1,2 млн.

 

Читайте также по теме