ГолосUA
11:43 09/04/2010

Скасування вступного іспиту з української мови є правильним рішенням, — політолог Інституту країн СНД

Скасування обов’язкового вступного іспиту з української мови є правильним рішенням, особливо для вступу до непрофільних вишів.

Таку думку висловив директор Української філії Інституту країн СНД, політолог Володимир Корнілов в коментарі кореспонденту ГолосUA.

Він зазначив, що Україна втрачає талановитих фізиків і хіміків через те, що під час вступу до вишу, “вони не знають, де поставити кому в диктанті”. Саме тому, на його думку, потенційні генії їдуть вступати до російських університетів.

“Потенційно талановиті діти їдуть до Росії вступати, я знаю, до Ростовської області їдуть з Донбасу, їдуть до Москви, бо тут їхні таланти і можливості не потрібні через їх недоскональне володіння українською мовою. На мій погляд ця ситуація дійсно ненормальна”, — наголосив політолог.

Корнілов наголосив, що всі мови необхідно вивчати, “але робити штучні бар’єри для потенційних українських талантів через те, що вони досконало знають таблицю Менделєєва, але не знають, де кому поставити, — це доведення ситуації до абсурду”.

На його думку, бажання будь-якою ціною примусити людей, навіть російськомовних, полюбити українську мову, призвело до того, що Україна втрачає кадри. “І ця примусова українізація лише призводить до невдоволення людей”, — підсумував політолог.

А. Штепура

 

Читайте также по теме