ГолосUA
10:34 03/08/2010

Скорочення витрат на підтримку агропромислового комплексу — наслідок вступу до СОТ — Симоненко

Постанова Кабміну від 28 липня 2010 року про скорочення витрат на підтримку агропромислового комплексу не відповідає інтересам України і провокує згортання вітчизняного сільгоспвиробництва, розорення селян та зростання цін на продукти харчування.

Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко, повідомили в прес-службі партії.

Петро Симоненко наголосив, що зменшення держпідтримки українського села, зокрема, скорочення витрат Стабілізаційного фонду на здешевлення кредитів для селян, на компенсацію вартості складної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва, на фінансування загальнодержавних програм в АПК на поворотній основі, на здійснення заходів щодо охорони і підвищення родючості грунтів, на створення оптових ринків сільськогосподарської продукції — це один з негативних наслідків вступу України у СОТ на кабальних умовах.

“Ми категорично виступали проти такого кроку і вважаємо за необхідне негайно розглянути питання щодо денонсації тих положень сотівської угоди, які суперечать інтересам народу України, тягнуть за собою знищення українського агропромислового комплексу, знищення українського села”, — сказав лідер КПУ.

П. Симоненко запропонував також переглянути урядову постанову і не тільки відновити заплановане держфінансування аграрного сектору, а навіть збільшити його з урахуванням складної ситуації на селі, яка виникли цього року через погодні умови.

“Більш того, я наполягаю на прийнятті надзвичайних заходів, в тому числі заборони на експорт продовольчого та фуражного зерна, підвищення державних закупівельних цін на зерно для внутрішніх потреб до світового рівня з одночасним введенням мораторію на підвищення цін на хліб та борошно для населення”, — відзначив Петро Симоненко.

Лідер комуністів також піддав критиці позицію віце-премєр міністра Сергія Тігіпка, який наполягає на продажі зерна за кордон.

“Хліб — це стратегічний ресурс держави і розпоряджатися цим ресурсом треба по-державному, а не купи-продай, як це притаманно горе-банкірам”, — сказав Петро Симоненко. />  

Читайте также по теме