ГолосUA
08:17 08/10/2010

Слідчій у справі про отруєння Ющенка пророкують в’язницю?

Генпрокуратурі "нічого не відомо" про виклик на допит співробітників "Альфи" Служби безпеки України, які охороняли Галину Климович.

Про це в прес-службі відомства заявили, коментуючи інформацію, що Генпрокуратура викликала на допит колишніх охоронців екс-керівника слідчої групи Генпрокуратури в справі отруєння Віктора Ющенка — Галини Климович.

У прес-службі також заперечують, що Климович можуть загрожувати репресії ГПУ: "Які репресії? Звільнена з органів прокуратури Климович є звичайною громадянкою України, а у справі, яку вона вела, багато свідків". 

Але колишній колега Климович сказав: "Їй готують посадку!" — нібито слідство по "діоксину" йшло "зовсім не в тому руслі". 

Сама Г. Климович на запитання про підґрунтя інтересу ГПУ до її персони припустила, що, як і в 2006 році (коли вона дозволила собі різку критику керівництва ГПУ), на неї шукають компромат, але логіка таких дій їй незрозуміла. 

Слідчою групою в справі про отруєння Ющенка зараз керує Володимир Проскурник, куратор — заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

За матеріалами: Сегодня 

 

Читайте также по теме