ГолосUA
10:51 09/10/2008

Служба зовнішньої розвідки вже має програму дій зі звільнення українських моряків із сомалійського полону

Українські спецслужби ведуть переговори про повернення українських моряків, які були взяті у полон сомалійськими піратами. 

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Голос.UA повідомив заступник голови Служби зовнішньої розвідки України Василь Вакарюк. 

За його словами, питання захоплення піратами нашого судна перебуває на особливому контролі у Міністерства зовнішнних справ, Служби зовнішньої розвідки, Служби безпеки та Міністерства оборони України. 

«Вже розроблена програма дій для звільнення людей без використання збройної сили,» — сказав він.

Як розповів В. Вакарюк, у цьому питанні українські спецслужби співпрацюють з американськими, британськими та французькими спецслужбами. Він запевнив, що вже ведуться переговори із власником судна про умови звільнення, проте точна дата визволення ще не відома. />  
Водночас, Василь Вакарюк висловив подив тим, що деякі ЗМІ розповсюджують інформацію, що, буцімто, українські моряки, які знаходяться на судні «Фаїна», кинуті напризволяще.

«Мені сумно було слухати повідомлення про те, що наші громадяни були кинуті напризволяще. Навіть хлопчина, який опинився один на грецькому судні, має бути визволений. Ми намагаємося зробити все можливе, щоб заручники повернулися до своїх сімей», — зазначив В. Вакарюк.

Читайте также по теме