ГолосUA
09:06 23/08/2010

Сьогодні відкриється оновлений музей Тараса Шевченка в Каневі

Сьогодні відбудуться урочистості з нагоди відкриття музею Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі. У церемонії відкриття візьме участь Президент України Віктор Янукович та інші офіційні особи, які відвідають Канів.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Музей відкривається після багаторічної перерви, що тривала 6 років. Впродовж цього терміну на Чернечій горі проводилися комплексні роботи з реставрації музею Тараса Шевченка, що був збудований у 1939 році за проектом відомого українського архітектора Василя Кричевського.  

Це вже третя реставрація музею. Перший раз його відновлювали після Великої Вітчизняної війни і німецької окупації, під час якої німці перетворили музей на концтабір та стайні. Вдруге реставраційно-ремонтні роботи проводилися в середині 80-х років за проектом Анатолія Гайдамаки.

У 2004 році розпочався черговий ремонт в музеї — планувалося відновити первісні інтер’єри за проектами Василя Кричевського, але в ході робіт від авторського проекту В. Кричевського відмовилися на користь сучасного проекту Лариси Скорик. У музеї був переобладнаний інтер’єр за її ескізними розробками, реставровано фасад музею, а також виконані роботи з благоустрою прилеглої території.

Відкриття оновленого музею Т. Шевченка транслюватиметься у прямому телеефірі.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме