ГолосUA
15:42 25/06/2010

Соколовський назвав причину програшу України у суперечці з “РосУкрЕнерго”

Головною причиною програшу держави Україна за позовом "РосУкрЕнерго” у Стогольмському арбітражному суді є те, що переуступка на вимогу права власності на газ не була переведена у право на власність.

Про це заявив екс-уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський на круглому столі в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Україна отримала від Росії договір на уступку вимоги власності, але право на вимогу — це ще не право власності. Мені здається, що якби попередній уряд в судовому порядку, нехай навіть через районний суд, конвертував право на вимогу в право власності, не було б за що зачепитися Стокгольмському трибуналу. А так вийшло, що була допущена колосальна помилка, яка дала “РосУкрЕнерго”, тобто, тому ж “Газпрому”, отримати судову перспективу в суді», — сказав експерт.

За його словами, українська сторона дійсно продала російській стороні 11 мільярдів кубометрів газу зі своїх сховищ, проте із документів цей газ дійсно належав “РосУкрЕнерго”. Він наголосив, що головним винуватцем того, що “РосУкрЕнерго” змогла виграти цю справу у арбітражному суді є попередня влада. Однак експерт зазначив, що нинішня влада також винна, адже впродовж трьох місяців нічого не зробила для того, щоб ця справа була виграна Україною.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме