Ольга Черненко
10:00 26/12/2010

Соціальна сфера в 2011 році буде профінансована – «регіонал»

Соціальна сфера в наступному році буде профінансована на 100 відсотків.

Про це сказав член бюджетного комітету, народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Бюджет хороший. Принаймні, кращого в цих умовах, які нині є, ми не могли прийняти, — наголосив він. – Бо БЮТ, який не так давно був при владі, висосав з України все, як з апельсину на фреш. Попередня влада залишила після себе величезну фінансову яму, мільйони боргів. На соціальні програми не виділяли практично нічого. Гроші на це записували, але не фінансували. А ми хоч не підвищуємо на наступний рік нічого, але фінансування на те, що записано, буде стовідсотково».

Нардеп зазначив, що принципово змінити щось в бюджеті було важко.

«Бо є макроекономічні маятники, які визначають державний борг, інфляцію, рівень зростання ВВП. Тобто, ці речі визначальні і їх змінити швидко неможливо. Але плюси однозначно є. Бюджет побудований на новій законодавчій базі, на новому законодавстві про податки, зменшено тиск на підприємства, відпрацьована система повернення ПДВ експортерам. Це сприятиме пожвавленню економіки», — підкреслив «регіонал».

Нагадаємо, 23 грудня Верховна Рада прийняла Держбюджет на 2011 рік. Опозиція різко розкритикувала головний фінансовий документ країни за те, що соціальна сфера не буде профінансована.

Читайте также по теме