Елена Соколова
06:30 05/11/2010

Спільний навчальний посібник луганських та німецьких вчених став лауреатом Національного конкурсу

 

Спільний підручник Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля та Магдебурзького університету імені Отто фон Гюріке — “Виробництво виливків” став лауреатом Національного конкурсу “Литво-Прогрес”, який проводиться серед підручників, навчальних посібників, художніх виробів та наукових доповідей молодих фахівців.

 

Про це повідомили в центрі зв'язків з громадськістю СНУ, передав кореспондент ГолосUA.

 

Міністерство освіти і науки України ухвалило до видання цей посібник як підручник для студентів вищих навчальних закладів. Над посібником працювала група луганських вчених на чолі з ректором Далівського університету Олександром Голубенко, а також професори Магдебурзького університету імені Отто фон Гюріке. Видання цієї книги стало черговим етапом у співпраці двох університетів, яка розпочалася у 2005 році. До речі, один з авторів посібника з німецької сторони, професор Рюдігер Бер, 20 років тому закінчив Луганський машинобудівний інститут, на базі якого згодом був започаткований Східноукраїнський національний університет імені Даля.

 

Серед подальших планів щодо співпраці двох вузів — спільне видання ще одного підручника з комп'ютерного моделювання ливарних процесів. Зараз силами двох колективів підготовлений пакет документів на проведення спільної науково-дослідної роботи в галузі ливарного металознавства, яка рекомендована відповідними державними структурами Німеччини та України і знаходиться на стадії узгодження. Запланована також низка інших амбітних спільних проектів.

Читайте также по теме