ГолосUA
16:34 07/02/2010

Спостерігач Міжнародної асамблеї СНД вважає, що в Донецьку виборчий процес “контролює якась політична сила”

В Донецьку виборчий процес “контролює якась політична сила”.

Про це заявив голова місії Конгресового комітету Америки у Донецькій області Олег Жуковський “5 каналу”.

Такого висновку він дійшов, відвідавши практично всі виборчі дільниці 42-го виборчого округу Донецька, у тому числі виборчу дільницю на території слідчого ізолятора. “Дуже багато журналістів або тих, хто видає себе за журналістів, зовнішній вигляд яких не відповідає журналістам. Так, на кожній дільниці 42-го виборчого округу в Донецьку присутні журналісти “Нашого дому” і “Панорами”, — зауважив він. При цьому він додав, що “практично вони там виконують роль не спостерігачів, а членів комісії — вони допускають людей, не допускають, хоча повинні просто спостерігати, а вони керують процесом”.

За словами Жуковського, присутні на дільницях журналісти “навіть не знають, де вони працюють — в газеті або в журналі; у багатьох з них навіть немає посвідчень журналістів, коли я звертався — кажуть, втратили посвідчення”.  “Я не думаю, що це може якось суттєво вплинути на результати виборів. Я просто думаю, що якась політична сила контролює процес або хоче зберегти за собою контроль”, — переконаний спостерігач.  Водночас він додав, що суттєвих “порушень не виявлено”.

При цьому спостерігач Міжнародної асамблеї СНД Юрій Афонін зауважив, що “в цілому робота йде добре, дільниці досить добре підготовлені до дня голосування. Єдине, це деякі проблеми з виходом членів комісії на дільниці зранку. Звичайно, це не масове порушення”.

 

Читайте также по теме