ГолосUA
05:37 08/02/2010

Спостерігач від Європарламенту визнали вибори в Україні чесними

Голосування в другому турі президентських виборів було чесним.

Про це заявила спостерігач від Європарламенту Ребекка Гармс.

«Усі команди спостерігачів від Європейського парламенту під час цього голосування були у Києві або поблизу столиці. Ми вже зібрали наші враження, а також опрацювали інформацію, отриману від спостерігачів від ОБСЄ, які працювали по всій Україні. Відповідно до наявної зараз інформації, немає жодної критики щодо проведення цих виборів. Все відбувалося коректно. Звісно, були невеличкі ускладнення, як і завжди, але загалом вибори було проведено так само чесно, як і три тижні тому», — сказала вона, додавши, що зафіксовані порушення на можуть серйозно вплинути на результати голосування.

При цьому спостерігач підкреслила, що існує небезпека визнання виборів недійсними одним з кандидатів, що негативно відобразиться на внутрішній ситуації в Україні.

«Україна знаходиться у дуже складній соціальній та економічній ситуації. Ця країна потребує стабільності і відповідальних політиків при владі, а не нових сутичок… Якщо, звісно, дійде до оскарження результатів у судах, тоді я сподіваюся, що юристи будуть спроможними швидко все з’ясувати, зробивши свій внесок у справу встановлення порядку і стабільності в країні», — зауважила Р. Гармс.

За матеріалами: "Німецька хвиля"

 

Читайте также по теме