ГолосUA
09:50 02/05/2009

США просить Китай і Росію знову дозволити імпорт свинини

Міністр торгівлі США Гері Лок закликав Росію і Китай скасувати обмеження на імпорт американської свинини, введенні у зв’язку з поширенням нового вірусу грипу А/H1N1 у Північній Америці. Про це пише газета «Дело». />  

Г. Лок заявив, що оскільки вже відомо, що грип не передається через м’ясо, і, зокрема, через свинину, подібні обмеження на імпорт американського м’яса не мають змісту.
 

«Дії урядів під час теперішньої економічної невизначеності і міжнародного занепоєння з приводу грипу повинні мати під собою наукове підгрунтя. Обмеження на торгівлю не вводяться просто так», — говориться у листі Г. Лока до заступника голови уряду Росії Олексія Кудріна і міністра торгівлі Китаю Чень Деміна.
 

За словами Г. Лока, спеціалісти з Всесвітньої організації охорони здоров’я й американські органи охорони здоров’я встановили, що новий грип, який, згідно з офіційними даними, позбавив життя 15 людей у Мексиці, не передається через їжу, і поки що не було повідомлень про зараження американських свиней грипом.
 

Більше десяти країн заборонили ввезення свинини з США після спалаху вірусу, якого спочатку назвили «свинячим грипом», проте невдовзі ВОЗ вирішила перейменувати новий штам на грип А/H1N1.
 

Росія і Китай купують 20% всього експорту американської свинини.

 

Читайте также по теме