ГолосUA
11:45 20/08/2010

Суд продовжив арешт екс-першого заступника голови «Нафтогазу» Діденка до 10 жовтня

Печерський районний суд Києва продовжив для колишнього першого заступника голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Ігоря Діденка запобіжний захід утримання під вартою до 10 жовтня.

Про це повідомив адвокат Діденка Ігор Степанов журналістам.

За його словами, слідчий повідомив Діденку про засідання суду, на якому буде розглядатися продовження арешту, за 30 хвилин до його початку.

"Засідання проходило у вигляді фарсу", — сказав адвокат.

Степанов розповів, що в ході засідання суддя заслухала обидві сторони, однак. реальної аргументації для продовження арешту, з його слів, озвучено не було.

"У своєму емоційному виступі Діденко намагався пояснити судді, що вона все-таки суддя", — сказав захисник Діденка.

Він зазначив, що це рішення не стало несподіванкою, і повідомив, що його буде оскаржено у встановленому порядку.

Водночас адвокат скептично поставився до можливості позитивного для Діденка рішення за апеляцією.

Нагадаємо, 12 липня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для Діденка утримання під вартою на 2 місяці, тоді ж Апеляційний суд Києва підтвердив його арешт.

9 липня СБУ затримала його в Києві в рамках кримінальної справи, порушеної проти нього 10 червня за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах (стаття 191 Кримінального кодексу).

8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд. куб. м транзитного газу вартістю 33,9 млрд. гривень, що належав компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія).

Діденко працював першим заступником голови "Нафтогазу" з лютого 2008 року по березень 2010.

За матеріалами: Українські новини />  

Читайте также по теме