ГолосUA
09:53 26/05/2010

Світовий банк затвердив розмір позики на модернізацію дорожньої мережі в Україні

Світовий банк затвердив позику у розмірі 400 млн. дол. для покращення дорожньої мережі України.

Про це повідомив директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, частина позики піде на покращення дороги «Київ-Харків», частина — 100 млн. дол. — на покращення «ста шести мертвих зон», тобто ділянок доріг України з найбільшим рівнем ДТП.

«Банк готовий допомогти підвищити безпеку дорожного руху, зокрема, шляхом проведення оглядів безпеки зміцнення потенціалу державних органів, вдосконалення технічних компонентів дорожньої інфраструктури, посилення контролю за виконанням законів щодо безпеки дорожнього руху, проведення кампаній з популяризації безпечного водіння, підвищення якості невідкладної медичної допомоги, відповідно до зобов’язань в рамках проголошеного ООН Десятиріччя дій за безпеку дорожного руху», — підкреслив М. Райзер.

На його думку, Україна має стати потужною транзитною державою, але оскільки такий статус неодмінно призведе до пожвавлення дорожного руху, то, перш за все, необхідно вирішити проблему його безпеки.

М. Мамаєва

 

Читайте также по теме