«Свобода» заперечує свою причетність до вибухів в Макіївці Донецької області

Партія "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявляє про свою непричетність до вибухів в Макіївці Донецької області.

Про це в ефірі телекомпанії "5 канал" заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок, передав кореспондент ГолосUA.

"Абсолютно повна маячня відносно причетності представників "Свободи", взагалі представників націоналістичних сил до тих терактів", — заявив він.

О. Тягнибок зазначив, що влада навмисне намагається показати опозиційні сили небезпечними для суспільства, щоб дискредитувати їх. Він також підкреслив, що правоохоронні органи викликають представників його партії в цілому ряді областей і вимагають надавати списки членів партії з адресами і телефонами, безпідставно затримують їх. На його думку влада таким чином вчиняє репресії.

Як повідомлялося, вранці 20 січня в Макіївці сталися 2 вибухи. Недалеко від об'єктів, де сталися вибухи, був виявлений приклеєний до стіни конверт, в якому містилася вимога виплатити 4,2 млн євро, бо в іншому випадку буде здійснено ще ряд вибухів.

У результаті погрози реалізовані не були, а Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом можливого теракту. 10 лютого управління СБУ в Донецькій області викликало на допит по цій справі секретаря донецької обласної організації «Свободи» Сергія Білобоцького.

На 11 лютого на допит по цій же справі в СБУ викликають голову донецької міської організації "Свободи" Артура Шевцова, та ще одного члена організації Олексія Погорілого.

Читайте также по теме