ГолосUA
13:59 02/09/2010

Тарифи таксі можуть збільшитися у 2-4 рази, — експерт

Через непродумані кроки влади щодо ринку таксі тарифи за користування послугами приватних перевізників можуть зрости у 2-4 рази.

Такий прогноз зробив співголова Всеукраїнської громадської організації “Українське таксі” Сергій Коломацький на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, наразі в Україні найнижчі тарифи на послуги таксі в світі, проте вимоги до таксистів — одні з найбільш жорстких. Тому введення будь-яких додаткових норм і правил для перевізників неодмінно призведе до зростання тарифів.

“Якщо ринок буде розвиватися еволюційно, тобто планово вводитися таксометр, не буде перегибів — зростання тарифів буде на відсотки — 5-15%. Мова іде про одно-двозначну цифру. Якщо ринок спробують зламати через коліно, саме: завтра тільки на жовтих машинах, завтра тільки квоти, зростання тарифів буде в 2-4 рази. Не дивуйтеся”, — зазначив Коломацький.

Як вже повідомляв ГолосUA, Держкомітет України з регуляторної політики та підприємництва хоче запровадити таксометри та усунути нелегальних перевізників. Крім того, Кабмін планує запровадити квотування на надання послуг перевезення.

М. Мамаєва

 

Читайте также по теме