ГолосUA
09:32 25/06/2010

Тенісистка Марія Шарапова поїде до Чорнобильської зони

Російська зірка тенісу та посол доброї волі ООН Марія Шарапова після своєї участі в турнірі Уїмблдону має намір вирушити в райони, постраждалі від аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Про це повідомило радіо «Голос Росії», передав кореспондент ГолосUA. />  
М. Шарапова планує відвідати кілька населених пунктів та подивитися на місці, як йде реалізація її благодійних проектів, зустрітися з одержувачами її грантів та стипендіатами. У партнерстві з ООН Фонд Марії Шарапової надає підтримку проектам, розрахованим на підтримку молоді у постраждалих регіонах Білорусі, Росії та України. «Я завжди мріяла внести свій внесок у відновлення регіону, з яким мене пов’язують особисті зв’язки. Давати можливість молодим людям втілити їхні мрії — це і є подолання спадщини Чорнобиля», — сказала М. Шарапова.
 
Батьки тенісистки покинули Гомель після чорнобильської аварії, рятуючись від радіоактивного зараження у Сибіру. М. Шарапова стала послом доброї волі в 2007 році, передавши на гуманітарні цілі в чорнобильській зоні 100 тисяч доларів. Тенісистка є однією з найбагатших представниць російського спорту, в 2009 році вона заробила 24 мільйони доларів. Програма розвитку ООН діє з 1965 року. Спортсменами-послами доброї волі ООН також були Пеле, Анатолій Карпов, Роналдо, Зінедін Зідан, Роналдіньо.

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме