ГолосUA
16:51 26/03/2010

Тігіпко зустрівся з послом Японії: говорили про поглиблення відносин

Поглиблення двосторонніх відносин з Японією в економічній сфері є одним із стратегічних завдань зовнішньоекономічної політики України.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко під час зустрічі з Послом Японії в Україні Тадаші Ідзавою.

«Розвиток економічної складової двосторонніх відносин з Японією як потужного фінансового та інвестиційного партнера є одним із стратегічних завдань зовнішньоекономічної політики України», — наголосив віце-прем’єр-міністр.

Під час зустрічі С.Тігіпко поінформував посла Японії щодо поточної економічної ситуації в країні та розповів про першочергові кроки уряду щодо реформування економіки.

Сторони також обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема в сфері технологій. С.Тігіпко наголосив, що Україна високо цінує роль Японії, як світового лідера у впровадженні сучасних технологій.

«Ми зацікавлені у реалізації інвестиційних проектів в рамках Кіотського протоколу. Зокрема, сьогодні Україна потребує впровадження новітніх технологій енергозбереження і застосування альтернативних джерел енергії», — зазначив С.Тігіпко.

У свою чергу пан Тадаші Ідзава підтвердив зацікавленість японської сторони у співробітництві у сфері «зелених інвестицій».Він також висловив сподівання на зростання обсягів торгівлі між двома країнами, які скоротилися внаслідок економічної кризи.

 

Читайте также по теме