ГолосUA
05:36 22/05/2009

Тимошенко домовилася з Назарбаєвим про спільне збагачення урану

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко в Астані провела зустріч з Президентом Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

Під час зустрічі Юлія Тимошенко заявила, що Україна та Казахстан мають грандіозні можливості для співпраці та подякувала Нурсултану Назарбаєву за те, що він протягом багатьох років докладав максимум зусиль для розвитку відносин між обома країнами.

Прем’єр-міністр України заявила, що Україна та Казахстан мають великі можливості для співпраці в галузі виробництва аграрної техніки та в авіабудівництві. Вона також заявила, що Україна може взяти участь у проекті зі створення єдиного центу збагачення ураном, реалізація якого зараз обговорюється на рівні керівництва Російської Федерації та Казахстану. При цьому Юлія Тимошенко повідомила, що Україна активно  розвиває напрямок з видобутку урану.

У свою чергу Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підкреслив, що особисто для нього відносини України та Казахстану "становлять великий пріоритет": "Я жалкую, що той великий потенціал, який є у двох країн не використовується, а досягнуті  між Україною та Казахстаном домовленості не виконуються до кінця".

Крім того, під час зустрічі з Юлією Тимошенко Нурсултан Назарбаєв привітав Прем’єр-міністра України з перемогою українського футбольного клубу "Шахтар" у Кубку УЄФА.

 

Читайте также по теме