ГолосUA
12:51 24/01/2009

Тимошенко каже, що треба потерпіти Ющенка ще 9 місяців

Прем’єр міністр України Юлія Тимошенко спростувала чутки про те, що отримала газові пільги в обмін на імпічмент Президента.

Про це вона сказала в ексклюзивному інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня».

За її словами, «дев’ять місяців, які залишилися до виборів нового Президента, — це такий незначний термін, що робити його предметом системних і великих переговорів щодо проведення імпічменту просто немає сенсу жодній зі сторін».

«Хотілося б, звісно, аби термін правління чинного президента якомога швидше закінчився. Гадаю, цього хочуть усі громадяни України. Але потрібно набратися мужності й потерпіти», — зазначила глава уряду.

На її думку, «процедура імпічменту може забрати більше часу, ніж залишилося до президентських виборів». «За великим рахунком, це не має значення. Потерпимо», — сказала Юлія Тимошенко.

Водночас вона заявила, що «сукупність дій Президента країни сама собою становить загрозу національній безпеці». «Я точно знаю, що в президентському оточенні виношується ідея якимось неприродним чином подовжити перебування на цій посаді чинного Президента. Розглядалися різні варіанти. Один із них — довести країну до дефолту, оголосити надзвичайне становище, яке Верховна Рада в такій ситуації муситиме затвердити. Ну, а за Конституцією, як відомо, під час надзвичайного становища виборів у країні проводити не можна», — розповіла Прем’єр-міністр.

 

Читайте также по теме