ГолосUA
12:20 22/02/2010

Тимошенко тікає від відповідальності — політолог

Заява першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова про необхідність проведення позачергового засідання Верховної Ради в середу для розгляду постанови про відставку уряду Юлії Тимошенко є намаганням втекти від відповідальності.

Про це заявив директор компанії “Research & Branding GROUP” Євген Копатько в коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, економічна ситуація в Україні за час керування Кабінетом міністрів Ю. Тимошенко суттєво погіршала. Він переконаний, що фракція БЮТ і уряд Ю. Тимошенко, яка добровільно ініціює своє звільнення, прагнуть скинути з себе взяті зобов’язання.

“Ініціювання фракцією БЮТ відставки Ю. Тимошенко є намаганням втекти від відповідальності, адже за те, що відбувається в країні, несе відповідальність діюча влада. Економічна ситуацію в країні дуже погана…”, — сказав він.

При цьому Є. Копатько зазначив, що зміни пріоритетів в команді чинного Прем’єр-міністра свідчить про те, що кулуарні домовленості ведуться не на їхню користь. “Очевидно, ведуться якість переговори. Вони (БЮТ — ред.) прораховують внутрішню розстановку сил, яка зараз складається не на їхню користь”, — зазначив політолог.

Експерт зауважив, що Ю. Тимошенко може програти в цьому разі, адже позитивне голосування за її звільнення дуже ймовірне. “Не виключено, що її (Ю. Тимошенко — ред.) в середу відправлять у відставку. Ситуація для Тимошенко зараз в усіх випадках несприятлива”, — сказав він, підкресливши, що Партія регіонів, КПУ, частина НУ-НС і Блок Литвина можуть зібрати достатню кількість голосів для зміни голови уряду.

Як повідомляв ГолосUA, перший віце-прем’єр-міністр О. Турчинов заявив, що фракція БЮТ ініціює позачергове засідання парламенту для розгляду постанови про відставку уряду 24 лютого. /> У свою чергу народний депутат від фракції КПУ О. Голуб заявив про те, що на черговому пленарному тижні буде створено коаліцію депутатів у складі Партії регіонів, Комуністичної партії, Блоку Литвина, частини депутатів з НУ-НС та деяких депутатів з БЮТ.

А. Йовик

 

Читайте также по теме