ГолосUA
14:45 04/02/2010

Тимошенко у разі перемоги буде посередником — Видрін

Якщо Юлія Тимошенко переможе на президентських виборах, вона виконуватиме в країні роль посередника.

Про це в коментарі ГолосUA заявив заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Дмитро Видрін.

"Улюблена психологічна роль Тимошенко в житті — це посередник. Вона найбільш успішна саме в цій ролі. Ти береш в одного, віддаєш іншому, а під час передачі ще забираєш щось і собі. На цьому заробляєш великі гроші. Приблизно таку ж модель вона сповідуватиме в політиці", — зазначив він.

За його словами, Тимошенко буде посередником між урядом і парламентом, між народом і політичною елітою.

"В геополітиці все так само: забрати в Росії, віддати Заходу, а при цьому ще й собі якусь частину взяти. Величина тієї частини, яку можна забрати, залежатиме від того, які відносини будуть між Заходом та Росією. Головне правило посередника — зробити все, щоб ці відносини були максимально поганими. Бо коли відносини гарні, тоді посередник не потрібен", — сказав Видрін.

Експерт також відзначив, що вона обов’язково намагатиметься внести зміни до Конституції.

"Аби збільшити повноваження собі. Бо краще тому посереднику, в якого немає конкурентів. Коли є конкуренти — тоді зникає його унікальна роль. Щоб отримати максимальний відсоток, треба бути монополістом у посередництві. А для цього треба мати всю повноту влади. Тому Тимошенко зробить все, щоб влада консолідувалася в тому інституті, де знаходитиметься вона. І не важливо, як цей інститут називатиметься — президентство чи прем’єрство", — додав він.

О.Смалюхівська

 

Читайте также по теме