ГолосUA
12:23 13/01/2009

«Тимошенко занадто багато «хіхікала», коли Путін називав Ющенка мазуріком» — Ляпіна

Народний депутат від фракції НУ—НС Ксенія Ляпіна переконана, що Росія вичерпує свої запаси газу, але відповідальність за неспроможність забезпечити потреби Європи хоче перекласти на Україну.

«Є всі експертні підстави вважати, що Росія просто не має зараз газу для того, щоб забезпечити потреби України, і тим більше — зростаючі потреби Європи. Також Росія не хоче визнати свої проблеми з покладами газу, тим більше, перед Середньоазіатськими республіками, що вона стає залежною від них», — сказала Ляпіна.

На запитання журналістів, чому Росія відмовилася визнавати меморандум, підписаний Прем’єр-міністром, вона відповіла, що «Тимошенко просто слід було менше «хіхікати», коли Путін ображав главу держави і називав його «мазуриком». То може її підпис був би важливіший, і ставились би до неї з більшою повагою. Однак я переконана, що Путін, підписуючи меморандум, мав на увазі його невиконання, що є достатньо очевидним. Він мав на увазі, що Україна не визнає борги, не розрахується за них і це буде для нього легітимною підставою сказати, хто винен».

Крім того, Ляпіна додала, що мета у Росії одна: розсварити українську владу, бо «розсвареною вона є легкою здобиччю».

 

Читайте также по теме