ГолосUA
09:01 02/01/2010

Тимошенко запевнила, що ціни на газ не піднімуться

Ціна на природний газ для промисловості, теплокомуненерго та населення з 1 січня 2010 року залишається на рівні 2009 року.

Про це повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. 

"З 1 січня промисловість має таку саму ціну на газ, як у 2009 році. Я хочу спростувати всі заяви, що з 1 січня газ буде дорогий і, як кажуть сьогоднішні опозиціонери і кандидати в президенти, буде колапс економіки України. Для людей, теплокомуненерго ціна на газ з 1 січня зберігається такою, якою була в минулому році", — зауважила вона.

Ще наприкінці листопада глава уряду запевнила, що для промисловості ціна на природний газ лишиться незмінною протягом всього першого півріччя 2010 року.

"За тими прогнозами, які ми зараз маємо, ціни на нафту, на мазут, на газоль, а це і є складові формули, у нас як мінімум в першому півріччі ціна для промисловості на природний газ не зміниться, вона буде така, як і була у 2009 році", — наголосила глава уряду.

Тимошенко нагадала, що, згідно з довгостроковим десятирічним контрактом про постачання газу, передбачено формулу, яка дає можливість формувати ціни на газ для України на ринкових засадах, без будь-якого додаткового обговорення.

Нагадаємо, "Нафтогаз України" спрогнозував, що ціна російського газу для України в першому кварталі 2010 року складе 305,2 доларів за тисячу кубометрів проти 208 доларів у четвертому кварталі 2009 року. Такі дані оприлюднила Нацкомісія регулювання електроенергетики.

Як повідомив начальник управління цінової і тарифної політики нафтогазового комплексу НКРЕ Володимир Семенець, такі дані надав у комісію "Нафтогаз" для розрахунку граничних цін на газ для споживачів. Остаточна ціна на газ стане відома до 10 січня.

За матеріалами: ТСН.ua

 

Читайте также по теме