ГолосUA
15:39 24/06/2009

Центрвиборчком урізав фінансування президентських виборів

Центральна виборча комісія ініціює збільшення фінансування позачергових місцевих виборів на 3,1 млн. грн. за рахунок зменшення фінансування виборів Президента в 2009 році. />  
Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні Центрвиборчкому, передав «Кореспондент».

Воно було прийняте у зв’язку з проведенням низки позачергових місцевих виборів, які заплановано на 2 серпня, або вже відбулися.

Крім цього, на засіданні розглянули питання про звернення до Міністерства фінансів про фінансування витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням позачергових виборів Тернопільської обласної ради 15 березня.

Зокрема, 16 січня ЦВК затвердила обсяг фінансування на проведення цих виборів в розмірі 10,615 млн. гривень.

При цьому з державного бюджету місцевим у відповідні строки була перерахована субвенція в розмірі лише 6,369 млн. гривень.

Як зазначили в ЦВК, Тернопільська обласна територіальна виборча комісія звернулася до Центрвиборчкому з проханням про необхідність здійснення остаточних розрахунків за надані послуги і виконані роботи в розмірі 1,756 млн. гривень.

У держбюджеті на 2009 рік передбачено 14,4 млн гривень на проведення місцевих виборів і 712 млн гривень на проведення президентських виборів.

Нагадаємо, що 23 червня Верховна Рада прийняла постанову про призначення виборів Президента України на 17 січня 2010 року.

 

Читайте также по теме