ГолосUA
12:50 01/10/2008

Цілісність будівлі Національної Філармонії під загрозою

Будівля Національної філармонії України внаслідок можливого зсуву ґрунту у зв’язку із будівництвом готельного комплексу на Володимирському узвозі, 6 опинилася під загрозою.

Про це сьогодні повідомили кореспонденту Голос.ua в прес-службі міського голови з посиланням на заступника мера Віталія Журавського.

За його словами, збереження будівлі Національної філармонії України перебуває під його особистим контролем. А заплановані будівельні роботи зі зведення готельного комплексу можуть загрожувати руйнуванню фундаменту одного з найвизначніших архітектурно-історичних об’єктів столиці. Тому, Віталій Журавський пропонує це рішення скасувати.

Також, він підкреслив, що Національна філармонія України є культурним надбанням нації, неоціненною спадщиною державного значення і за жодних обставин ця будівля не може бути пошкоджена.  

«Я особисто гарантую дотримання цілісності та безпеки архітектурної пам’ятки і ніхто не дозволить вести будівельні роботи, які можуть її пошкодити», – заявив Віталій Журавський.

Читайте также по теме