ГолосUA
09:29 12/04/2010

Ціна на газ не є реальною причиною не подання держбюджету-2010 — Ю.Тимошенко

Ціна на газ не могла стати причиною того, що проект Державного бюджету досі не розглядається Верховною Радою.

Про це повідомила керівник опозиційних сил у парламенті Юлія Тимошенко під час засідання ради опозиційних керівників, передав кореспондент ГолосUA.

“Сам факт неподання бюджету на 2010 рік до Верховної Ради не є причиною для відсутності ціни на газ”, — зазначила колишній прем’єр-міністр.

Ю. Тимошенко наголосила на тому, що в першу чергу ціна на природній газ для населення не пов’язана із проведенням переговорів із Російською Федерацією. “Це тому, що населення України отримує український газ, тобто нашого виробництва. Тому немає жодних причин міняти ціну для населення”, — сказала вона.

Лідер опозиційних сил нагадала, що коли її команда працювала в уряді, було оголошено, що ціна на газ для населення України на 2010 рік залишиться незмінною, тобто на рівні 2009 року. “Це саме стосується ціни на газ для промисловості, яка була сформована на початку цього року та залишається незмінною. Це тому, що впродовж усього 2009 року ми закачували у газові сховища України газ по безпрецедентно низькій ціні, яка є нижчою, ніж $200 за 1 куб. м. Це дало нам можливість накопичувати великі резерви”, — сказала вона.

Ю. Тимошенко пояснила, що це значить, що сьогодні уряд М. Азарова хоче підняти ціни на природній газ для населення не маючи для цього ніяких підстав. “Справжня причина — це те, що вони хочуть розрахуватися з РосУкрЕнерго за рахунок держави. Я запевняю, що ціна на газ не є реальною причиною неподання проекту бюджету до Верховної Ради. Є тільки одна причина — це те, що вони не можуть збалансувати бюджет та те, що розрив між доходами та видатками складає 17% ВВП”, — сказала голова опозиції.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме