ГолосUA
07:09 26/06/2010

«Турбоатом» посилить свої позиції на ринках Азії — експерт

Ринки Азії, зокрема, Індія, повинні стати одними з основних для «Турбоатома» впродовж наступних десяти років.

Про це заявив аналітик компанії «Astrum Investment Management» Ігор Білик, йдеться в повідомленні прес-служби компанії на її офіційному сайті.

«Успішний досвід постачань Турбоатома до Азії і кооперація з сильними учасниками ринку енергетичного устаткування Індії повинні ще більше підсилити позиції компанії в цьому регіоні», — запевнив експерт інвестиційної компанії.

«Турбоатом» підписав з «Larsen & Tоubro Limited» (Індія) протокол про співпрацю в рамках створення консорціуму для здобуття замовлень по постачанню гідротурбін для індійських гідроелектростанцій (ГЕС), будівництво яких буде почато протягом найближчих трьох років. Зокрема, Сикким ГЕС (4×75Мвт турбіни), Арунчал Прадеш ГЕС (3×200МВт турбіни), Таванг ГЕС (4х200МВт турбіни), Вьяси ГЕС (2×60МВт турбіни) і Гипаймук ГЕС з сумарною потужністю станції 1 500 МВт. Індійська і українська компанії планують освоїти 45% гідроенергетичного ринку Індії.

Раніше TATM також підписав меморандум з Національною корпорацією по атомній енергетиці Індії (NPCIL) про спільні проекти у сфері ядерної енергетики, а також домовився про кооперацію і спільні постачання енергоустаткування для індійської енергетики з індійським виробником енергетичного устаткування — концерном BHEL.

Білик зауважив, що кооперація TATM з основними учасниками ринку енергетики Індії повинна забезпечити участь компанії в енергетичних проектах в Азії, зокрема, в Індії.

Нагадаємо, що ВАТ "Турбоатом" (Харків) — єдине на Україні і одне з найбільших турбобудівельних підприємств в світі, яке спеціалізується на випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей; гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій; газових турбін і парогазових установок для ТЕС і іншого енергетичного устаткування. />  

Читайте также по теме