ГолосUA
12:39 22/09/2008

Турчинов не задоволений рятувальними роботами

Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов не задоволений станом виконання рятувальних та відновлювальних робіт в Західній Україні.

Про це він повідомив під час прес-конференції в Києві.За його словами, відновлювальні роботи в шести постраждалих областях України проводяться недостатньо продуктивно.

Як зазначив Олександр Турчинов, в багатьох школах і досі тривають відновлювальні роботи, хоча заклади й почали працювати 1 вересня. Відбудовування доріг та мостів проводиться також надто повільно. Окрім того, неналежним чином відновлюється проектно-кошторисна документація. На думку віце-прем"єра, до виконання робіт залучені недосвідчені організації, що теж впливає на якість робіт.  

Олександр Турчинов розповів, що в багатьох регіонах газо- та електропостачання подається за тимчасовими схемами. Також не відбулися повні розрахунки з громадянами щодо збитків, незважаючи на те, що Кабмін виділив необхідні кошти. Окрім того, за словами чиновника, з постраждалих регіонів вивозять щебінь, про що він хоче сповістити Міністерство екології.

Крім того, перший віце-прем`єр зазначив, що зараз у зв`язку з дощовою погодою можливі нові підтоплення в західних регіонах України.

«Наприкінці жовтня завершуються терміни надзвичайного стану. І це має бути не лише теоретично. Всі громадяни мають це відчути», — наголосив Олександр Турчинов.

Читайте также по теме