ГолосUA
10:08 19/04/2010

У 2010 році розраховувати на підвищення соцстандартів не варто — БЮТ

У 2010 році розраховувати на підвищення соцстандартів не варто.

Про це заявив народний депутат від БЮТ Андрій Павловський на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Виконання соціальних обіцянок відкладається на невизначений термін, і навряд чи у 2010 році ми побачимо підняття заробітних плат, пенсій та відповідні соціальні виплати. Хоч я і маю надію, що такі дії влади — це не успішна практика. Вони йшли до влади, обіцяли, однак прийшли і забули, адже завдяки соціальним обіцянкам Януковича підтримали громадяни України”, — вважає депутат.

Парламентар нагадав, що саме ПР на минулому пленарному тижні було провалено закон про соціальну підтримку малозабезпечених сімей.

“Взагалі, ПР з дня приходу до влади не підтримала жодного соціального проекту. Чи це не є свідченням того, що про соціальні стандарти забудуть в бюджеті?”, — відзначив депутат.

Водночас народний депутат від ПР Олексій Плотніков запевнив, що соціальні виплати будуть враховані у проекті бюджету.

“Всі соціальні стандарти, підвищення зарплат та пенсій, виплати, які обіцяв попередній уряд до 1 листопада будуть здійснені”, — запевнив він.

Натомість бютівець відзначив, що “якщо приймати минулорічний закон про соцстандарти, то в бюджеті треба вкладати не 25 млрд., які анонсує ПР, а 70 млрд”.

“Якщо в бюджет буде лише 25 млрд. то будуть підвищені лише мінімальні заробітні плати та пенсії, таким чином, ми прийдемо до “зрівнялівки”, коли прибиральниця в лікарні буде отримувати однакову зарлату з лікарем вищої категорії”, — зауважив він.

О.Каретнікова

 

Читайте также по теме