ГолосUA
06:45 19/01/2011

У 2011 році на оновлення морських портів буде виділено 1 мільярд гривень з бюджету

 

 

За даними Державної служби морського та річкового транспорту у 2011 році на оновлення перевантажувальної техніки морських заплановано виділити 1,02 млрд. грн.

 

Крім того, на розвиток залізничної інфраструктури у портах заплановано спрямувати майже 60 млн. грн., повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

 

«Треба створити підходи до порту, збільшити кількість доріг, тобто, підготувати всю інфраструктуру нашої держави — від вантажовідправника до вантажоодержувача. Вона має бути модернізована», — наголосив віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков.

 

Для досягнення поставлених цілей на оновлення перевантажувальної техніки Ізмаїльський порт у 2011 році виділить 6 млн. грн., Маріупольський – 31,9 млн. грн., Южний – 75,1 млн. грн., Іллічівський – 214,8 млн. грн. та Одеський – 591,8 млн. грн.

 

За оцінками фахівців галузі оновлення сприятиме збільшенню об’єму вантажів. «Оновлення інфраструктури портів є необхідним кроком для збільшенням вантажопотоків та поверненню обсягів обробки вантажів, втрачених унаслідок світової фінансово-економічної кризи», — підкреслив голова Укрморрічфлоту Сергій Крижановський.

 

Нагадаємо, у 2010 році на оновлення перевантажувальної техніки було виділено 174 млн. грн., а на розвиток залізничної інфраструктури – близько 30 млн. грн.

 

 

Читайте также по теме