ГолосUA
13:33 15/03/2010

У Азарова залишилося 30 днів на підготовку бюджета країни

Президент України Віктор Янукович дав Прем’єр-міністрові Миколі Азарову тридцять днів для того, щоб в країні був бюджет.

Про це повідомили у прес-службі Глави держави.

Соціальні виплати – невідкладна справа, яка повинна бути відображена у бюджеті, підкреслив Глава держави.

Президент України також обговорив з керівником уряду термінові заходи, які вживаються для виконання Указу про попередження можливих затоплень територій.

«Тепер, коли ще мороз на дворі, ми повинні зробити все для допомоги людям під час повеней, яких, згідно з прогнозами, не вдасться уникнути у декількох регіонах», – сказав Віктор Янукович.

Президент особливо акцентував увагу на захисті літніх людей, хворих і дітей.

«Ми повинні визначити точки найбільших ризиків і мати чіткий і конкретний план дій у кожній із них», – сказав Президент України.

Прем’єр-міністр поінформував Президента про перші результати внутрішнього аудиту – про стан справ у Державному казначействі, Пенсійному фонді. Віктор Янукович дав доручення про підготовку до міжнародного аудиту стану справ в країні.

Президент отримав завірення від керівника уряду, що зарплати і пенсії бюджетникам будуть виплачені своєчасно і в повному об’ємі.

На зустрічі йшлося про допомогу, яку держава повинна надати селянам під час весняно-польових робіт. Зокрема, Президент відзначив важливість надання фермерам дешевих кредитів.

Нагадаємо, у суботу, 13 березня, міністр фінансів Федір Ярошенко заявив, що Міністерство фінансів забезпечить безперебійну виплату пенсій і соціальних гарантій, зокрема, з урахуванням підвищень парламентом соціальних стандартів.

Ярошенко також повідомив, що працює над підготовкою державного бюджету 2010. «Проект бюджету буде поданий у встановлений час у першій декаді квітня» — сказав він.

 

Читайте также по теме