Ольга Черненко
18:27 20/10/2010

У БЮТ вважають ідею соціальних карток на продукти цинічною і «совковою»

 

size="4">Ідея Кабміну щодо введення в країні карток на продукти харчування для малозабезпечених людей є цинічною та «совковою». 

 

size="4">Про це заявив нардеп від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Сас в ексклюзивному коментарі кореспонденту.

 

size="4">«Це цинічно по відношенню до людей. Це повернення до «совкової системи». Так чинили лише в часи війни і перебудови, — зазначив він.

 

size="4">Нардеп наголосив, що соціальні ініціативи такого типу часто закінчуються великими корупційними скандалами.

 

size="4">«Бо якщо немає відпрацьованої системи роздавання таких карток, немає повноцінного контролю, то вони просто можуть не дійти до звичайних українців. Наприклад, при Радянському Союзі були талони на цукор. Їх перепродували, спекулювали на цьому. Тому що комусь цукор був потрібен, а комусь — ні», — пояснив С. Сас.

 

size="4">Він наголосив, що тут є бажання наживатися. «Бо якщо держава вирішила комусь із своїх громадян допомогти, потрібно дати грошову компенсацію. Нехай людина сама вирішує, що їй купити: 5 кілограмів картоплі чи буряку. Тому якщо уряд щиро хоче допомогти людям, то нехай робить так, як це відбувається у розвинених країнах. Там це не масове, а точкове явище допомоги», — підкреслив політик.

 

size="4">Нагадаємо, уряд планує боротися з бідністю шляхом запровадження карток на продукти харчування для малозабезпечених громадян, посадовці заявили, що практика впровадження соціальних карток є поширеною у світі.

Читайте также по теме