ГолосUA
06:13 14/10/2008

У Чорногорії сталися сутички між поліцією та противниками визнання незалежності Косово

В понеділок в столиці Чорногорії відбулися зіткнення поліції та учасників акції протесту проти визнання Косово. />  

Про це повідомила Лента.ру з посиланням на AFP.
 

За їхніми даними в лікарнях Подгориці знаходилися 34 постраждалих, з 23 співробітники поліції. Представники правоохоронних органів повідомили, що під варту узято 28 учасників зіткнень.
 

Акція протесту проти рішення уряду Чорногорії визнати незалежність Косово зібрала в Подгориці близько 10 тисяч учасників. Після того, як група демонстрантів спробувала прорвати поліцейське оточення перед парламентом, представники правоохоронних органів були вимушені застосувати сльозогінний газ. У відповідь демонстранти закидали поліцейських камінням, почали бити вітрини і скло припаркованих машин.
 

Нагадаємо, що Чорногорія оголосила про визнання незалежності Косово 9 жовтня. На думку аналітиків, уряд Чорногорії, більшість населення якої виступають проти визнання Косово, пішов на цей крок, в першу чергу, заради прискорення інтеграції в Євросоюз. Влада Косово в односторонньому порядку проголосила незалежність 17 лютого 2008 року. Станом на початок жовтня 2008 року, Косово визнали близько 50 держав, зокрема, більшість країн Євросоюзу.

 

Читайте также по теме