ГолосUA
18:00 17/08/2010

У газовій політиці уряд Азарова повторює помилки уряду Тимошенко — експерт

Нова влада повторює помилки Юлії Тимошенко у веденні газової політики.

Про це заявив президент Київського міжнародного енергетичного клубу Олександр Тодійчук на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA

На його думку, уряд або обводить МВФ навколо пальця, або обманює народ.

Експерт зауважив, що вперше рішення про підвищення цін на газ приймав уряд Юлії Тимошенко, після чого воно було оскаржене в судовому порядку профспілками.

“У нашій державі не вміють працювати з населенням. Прикладів багато, в тому числі підвищення ціни на газ. Уряд Юлії Тимошенко свого часу підвищив ціну на 20%, і потім профспілки оскаржили це рішення в суді. Рішення Кабміну, які стосуються мільйонів людей у державі, не можуть виноситися без обговорення з профспілками. У зв’язку з цим на світовій арені ми можемо виглядати несерйозно. Тоді ми обвели навколо пальця МВФ, або, принаймні, намагалися це зробити. Зараз новий уряд пішов тим же шляхом”, — сказав Олександр Тодійчук.

Експерт нагадав, що під час підписання Харківських угод підвищувати ціни на газ не планувалося.

“Але вони були підвищені з 1 серпня на 50%. Після цього уряд підписав Меморандум з МВФ, підтверджуючи другий етап підвищення цін. Яке майбутнє у нашої країни, якщо уряд не збирався його виконувати? Якщо ми обманюємо в черговий раз населення, то ми збільшуємо неплатежі”, — резюмував експерт.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме