ГолосUA
09:43 23/10/2009

У Генпрокуратурі зникла заява матері жертв педофілії — Омельченко

У Генеральній прокуратурі загубили передану депутатом Григорієм Омельченком на ім’я генпрокурора заяву матері двох дітей, що постраждали від педофілів.

Про це заявив депутат Григорій Омельченко.

"Запитайте у генпрокурора Олександра Медведька: як зникла в Генпрокуратурі заява матері від 22 вересня, яку я йому направив під грифом "Особисто"?", — сказав депутат.

"У цій заяві мати вперше вказала прізвище народного депутата, який разом зі співробітниками "Артеку" та її чоловіком неодноразово ґвалтував дітей. Отож, зараз ця заява в Генпрокуратурі зникла", — заявив Г. Омельченко.

За словами депутата, він у четвер був у Генеральній прокуратурі.

"Там дивувалися, що цієї заяви немає, а є тільки довідка по кримінальній справі, яку я разом із заявою матері їм направив", — сказав депутат.

Г. Омельченко також заявив, що його цікавлять причини небажання генпрокурора взяти у провадження ГПУ кримінальну справу про розбещення дітей, "хоча в ситуації, що зараз виникла, це його прямий обов’язок відповідно до закону".

"Адже, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, генпрокурор має право вилучити будь-яку кримінальну справу, що знаходиться у провадженні слідчого і МВС, і СБУ, і податкової міліції, — у своє провадження і провести об’єктивне розслідування", — пояснив депутат.

За матеріалами: «Обком» /> , «Українська правда»

 

Читайте также по теме