У Харкові більше 90% захисних споруд непридатні для експлуатації

Влада не може позбутися об’єктів цивільного захисту радянської доби через брак коштів.

Про це, підбиваючи підсумки роботи у 2010 році, заявив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської ОДА, Володимир Росоха, передав кореспондент ГолосUA.

Він зазначив, що сьогодні питання інвентаризації захисних споруд цивільного захисту є актуальним не тільки для Харківщини — це проблема національного масштабу.

«Сьогодні у нас інша військова доктрина, інші мобілізаційні завдання. Промислових підприємств, які необхідно було вкривати, сьогодні немає. Захист цих споруд має сьогодні трохи іншу площину, але нормативна база залишилася колишньо», заявив начальник обласного управління з надзвичайних ситуацій.

Він зазначив, що впродовж трьох років, поки ведеться інвентаризація об’єктів цивільного захисту радянської доби, з’ясувалося, що практично всі вони покинуті та не обслуговуються. Водночас, методика списання ускладнена і вимагає великих фінансових вкладень.

Перший заступник керівника Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України, Михайло Болотських, котрий був присутній на нараді, повідомив, що міністерство «займається цим питанням». За словами заступника міністра, законопроект, який регламентує нову методику оцінки захисних споруд на небезпечних об’єктах, пройшов узгодження «практично в усіх комітетах Верховної Ради».

Читайте также по теме