ГолосUA
12:01 12/09/2009

У Києві будуть лікувати хворі каштани

Незабаром столичні каштани пройдуть курс лікування. З майже 2 млн. символічних для столиці дерев 70% уражені шкідниками.

Як пише муніципальна газета "Хрещатик" (№120), популярний колись метод зовнішньої обробки пестицидами визнаний небезпечним для здоров’я киян. Тому препаратом будуть не оббризкувати, а вводити його в деревину. Який саме препарат застосувати — поки вирішує профільне управління разом з науковцями. Це ж відомство в тижневий термін повинне запропонувати, куди вивозити опале листя, адже в ньому зимують личинки молі.

Відповідні рішення були прийняті під час спеціальної наради в мерії Києва, яку провів заступник голови КМДА Ігор Добруцький, пише газета.

"Чекати більше не можна, каштани потрібно негайно рятувати. У цей час у столиці налічується 1,5-2 мільйона каштанів. Однак сімдесят відсотків з них уражені. Якщо не вжити заходів, символ Києва з’їдять шкідники", — підкреслив І.Добруцький.

Видання відзначає, що торік у столиці знесли понад 14 тис. дерев сухостоїв. З них майже 10 тис. каштанів. Зараз обстежать ще стільки ж. Захисники природи б’ють тривогу: дерев у місті гине більше, ніж їх висаджують.

За даними "Газети по-київськи” (від 9 вересня 2009 р.), вартість однієї ін’єкції становить 25-30 дол. Спосіб введення ін’єкцій у стовбур застосовується в Польщі, Угорщині, Франції.

У той же час рішення щодо такого методу лікування ще повинна затвердити Київрада, тому на найближче її засідання планують винести відповідний проект рішення.

За матеріалами: "Газета по-киевски"

 

Читайте также по теме