ГолосUA
16:27 29/09/2010

У Києві будується перша велодоріжка

В місті Києві будується окрема доріжка для велосипедистів, яка буде проходити по вулиці Здолбунівській.

Про це заявила член Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Будується велодоріжка на Позняках, так само, як і швидкісний трамвай. Вона по вулиці Здолбунівській – це нова вулиця, тому там є можливість її збудувати. У багатьох місцях вона перетинає паркінги та виїзди з заводів, наразі збудували тільки 200 метрів», — сказала вона.

За словами активістки, після зустрічі членів Асоціації із міським головою було прийнято аж 3 документи, які стосувались безпечного проїзду велосипедистів. Однак з приходом нової влади до керівництва містом велодоріжки навіть не були внесені у концепцію Генерального плану. Разом із тим вона зазначила, що після чергового ДТП, яке призвело до смерті велосипедиста, перший заступник столичного мера Олександр Попов дав розпорядження збудувати велодоріжку на Позняках.

І. Бондаренко зазначила, що, за попередніми розрахунками, в Києві користується велосипедами, як засобом пересування, близько 15 тисяч осіб. Це — абсолютно екологічний засіб пересування, який є реальною альтернативою автомобілям: «Ми навіть перегони влаштовували – в годину пік велосипедом до центру набагато швидше, ніж машиною». Однак, ДТП, які призводять до смерті велосипедистів, в місті трапляються все частіше.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме